Pakkaa lahjat näyttävästi

Pieni ja vaatimatonkin lahja näyttää viimeistellyltä ja henkilökohtaiselta, jos se on pakattu kauniisti ja persoonallisesti. Suuri osa ET-lehden patalappukisaan osallistujista lupasi, että heidän käsityönsä saa myydä ja tuoton lahjoittaa hyväntekeväisyyten.



Yksittäiset patalaput tuntuivat jotenkin kaipaavan pientä kasvonkohotusta ja sitten keksin idean, omasta mielestäni tietysti loistavan. Kasasin yhteen pakettiin 3-4 samansävyistä ja samanoloista patalappua.


Alunen tuo lahjan esille



Patalappujen pohjalle askartelin pahvilaatikoista alusen, jonka päällystin muun muassa joulupaperilla ja vanhan kartan sivuilla. Pakkausteipillä paperi kiinnittyy helpoiten, liiman kanssa ei kannata alkaa tuusata.



Mopo karkasi jo vähän käsistä, kun lauantai-iltana kotona askaroin alusia. Maalasin sanomalehteä läpikuultavan liilaksi ja liimasin niitä ja sanomalehtipalasia alustalle. Sitten vain patalaput alustalle ja koko komeus yksinkertaisella narulla kiinni. Tämä toimii pakkauksena kaikille käsitöille, niin villasukille kuin myssyille.



Myös myyjäisissä tuotteet menevät paremmin kaupaksi, kun ne on kauniisti pakattu. Ja materiaali voi olla ilmaista kierrätysmateriaalia.


Hillityt sävyt


Jos haluaa pakata lahjan kunnolla pakettiin, helpointa on pitää kotona voimapaperirullaa. Siitä saa aina erilaisen paketin. Paperia voi maalata vesiväreillä tai siihen voi repiä vanhan kirjan sivuista suikaleita – jotka muuten on tässä kuvassa olevassa paketissa värjätty kahvilla vanhan näköiseksi.



Myös sanomalehdestä saa kivan näköistä pakkauspaperia, kun sen maalaa hyvin ohuella askartelumaalilla tai vesivärillä niin, että teksti kuultaa läpi.


 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Loviisalainen Luru Hirva luo muhevan reheviä naisia keramiikasta

Leiki lumella ja vesiväreillä

Tee pääsiäiseksi paperimunat - tarviset vain ilmapallon, sokerivettä ja vessapaperia