Ihaile käsitöitä kodeissa Loviisan Wanhat talot -tapahtumassa 24.-25.8.Loviisan Wanhat talot -tapahtumassa on yleisölle avoinna 39 kauniisti ja persoonallisesti sisustettua kotia yli satavuotiaissa taloissa. Ne ovat toinen toistaan kauniimpia, ja välttämättä ihan kaikkia ei jaksa edes samana päivänä katsoa. Kauneuteenkin jotenkin kyltyy.

Kävin ihastelemassa etukäteen pari kotia, joiden emännät harrastavat paljon käsitöitä. Molemmilla on hurmaavat käsityöhuoneet, joihin pääsee myös käymään. Kummatkin myös myyvät LWT-viikonloppuna kotonaan käsitöitä. Myös kirppispöytiä on lähes joka talossa ja kadunpätkällä Loviissa tuona viikonloppuna.

Villa Linnea
Pohjoinen tullitie 9, Loviisa


Villa Linnean emäntä, Susanne Salminen, tykkää ompelusta, ja erityisesti tilkkutöistä. Hän on myös innokas virkkaaja, neuloja ja askatelija.Keittiön seinällä on upea vanha kirjontatyö, jonka Susannen fammun äiti on aikoinaan tehnyt.


Vuosia sitten Susanne sai omalta mummoltaan 10 virkattua palaa ja pussi jämälankoja. Mummo opetti mallin Susannelle ja syntyi värikäs torkkupeitto. Susannella on kodissaan useita eri tekniikoilla tehtyjä ihania torkkupeittoja.


 Ruma sähköjohto peittyy neulottuun putkeen.

 Kulahtanut tuoli sai uuden elämän vanhoilla pöytäliinoilla peitettynä.


 Ella-tyttären huoneessa on äidin värkkäämä lamppu. Runko on Susannen vanhasta huoneesta, hän nimittäin asuu nyt lapsuudenkodissaan.

Vanhoista teepaidoista leikatusta kuteesta on virkattu värikäs vessanmatto.

Viileinä iltoina Susanne kietoutuu tilkkuvillatakkiin.

Susannen työhuoneessa on persoonallinen neulatyyny.

Villa Armas 
Kaivokatu 9, Loviisa


Lahtelaiset Ari ja Aila Latto muuttivat Villa Armaaseen vuonna 2013. Sisustuksessa näkyy moni tavoin Ailan rakkaus käsitöihin. Esillä on niin hänen ompelemiaan tilkkutöitä kuin kirppareilta pelastettuja käsityöaarteita. Pihalla on paljon Ailan mosaiikkitöitä.


Aila päällystää ruukkuja vanhoilla Arabian lautasten palasilla. Työtila on pienellä verannalla. Taustalla olevan valkoisen kaapit ruusut ovat tapetinpalasia - helppo tapa tehdö koriste!

Oven suussa olevien tuolien päällä voi istua laittaessaan kenkiä jalkaan. Päällykset ovat kirpparilöytöjä.

Vieraat pääsevät tutustumaan myös Ailan työhuoneeseen.

Vanhoista laukuista syntyy kiinnostava seinäkoriste.

Aila myy LWT-viikonloppuna muun muassa huovutettuja koruja. Kannattaa varata käteistä mukaan, sillä Loviisassa on vain kolme pankkiautomaattia. Niihin syntyy jonoa!

Raanuista ja sinisistä esineistä saa kauniin asetelman.
Puutarhassa Ailalla on paljon itse tekemäänsä keramiikkaa.


 Keittiön seinällä on kaunis lautasista tehty asetelma.

Muissakin kodeissa on toki käsitöitä esillä, tässä vieä muutama makupala:

Lilla Ljuva
Oltermanninkatu 8, Loviisa

Huomaa, kuinka arkisista patalapuista on tehty mielenkiintoinen sisustuselementti! Lilla Ljuvan emännän Nina Wiklundin koti äänestettiin vuonna 2018 Suomen kolmanneksi kauneimmaksi kodiksi. Se on täynnä voimakkaita kontrasteja.

Garduelis
Nahkurinkuja 10, Loviisa


Eija Temmes- Sihvonen on kudonna artesaani, joten kotona on paljon omia tekstiilejä, muun muassa verhoja ja mattoja. Kuvassa olevat verhot Eija ompeli vime keväänä. Pitsit ovat aarrearkusta, Eijan äidin tai hänen miehensä mummun virkkaamia.

Eija rakastaa vanhoja, hienoja tekstiilejä, joita hän perinyt sukulaisiltaan. On valkokirjontaliinoja, pitsi- ja kirjontakoristeltuja vuodevaatteita, pellavakudonnaisia. Näitä kaikkia on kodissa esillä.

Villa Elma
Pernajankatu 8, Loviisa

Villa Elman emäntä Jaana Kolu-Vuojärvi harrastaa 1700-lukua Loviisan Hywät Asukkaat -yhdistyksessä ja hänen kotoaan saattaa nähdä näin hienoja pukuja!

Loviisassa on viikonloppuna 24.-25.8.2019 myös valtavasti käsityömarkkinoita. Aleksanterinpihan käsityömarkkoilla (Aleksanterinkatu 8) on taidetta ja käsitöitä. Pihalla on käsityöläisiä kertomassa töistään ja työnäytöksiäkin on. Inge Löökin työhuone on pihalla, hän paikalla signeeraamassa korttejaan.

Antiikkimarkkinoilla (Gamla apotekshuset, Aleksanterinkatu 6) on pihalla ja piharakennuksissa esillä antiikkia, taidetta, työnäytöksiä ja käsityöntekijöitä.


Olen saanut myös Loviisan Wanhat Talot -tapahtumalta arvottavaksi kaksi ranneketta lukijoiden kesken. Ranneke (arvo 18 euroa) oikeuttaa sisäänpääsyyn LWT-tapahtumaan molempina päivinä. Jos haluat osallistua arvontaan jätä kommenttikenttään sähköpostiosoite, josta sinut saa kiinn. Arvon voittajat keskiviikkona 21.8. klo 21.


Tervetuloa Loviisaan!

Katso lisätietoa ja käytännön asiat tapahtuman kattavilta nettisivuilta

http://loviisanwanhattalot.fi/

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ompele persoonallinen kaulapanta koiralle

Leiki lumella ja vesiväreillä

Loviisalainen Luru Hirva luo muhevan reheviä naisia keramiikasta