Anneli teki vanhoista autorenkaista kahvikupin kukille

Kuusankoskelaisen Anneli Laarin intohimona on kaikenlainen tuunaaminen ja värkkäminen. Hänen lapsensakin tietävät äitinsä innostuksen ja tuovat kaikenlaista kamaa, josta uskovat hänen innostuvan.


- Pojallani on kahden kaverin kanssa firma. Kiipeilevät mastoissa korjaamassa ja asentelemassa uusia juttuja. Tarvikkeista jää kivasti "roskaa" äidille. Ne tulevat napakoissa vanerilaatikoista, joista voin tehdä vaikka mitä. Esimerkiksi kaakeleilla päällystettyjä linnunpönttöjä tai lehmän mallisia kukkalaatikoita.




 


 


 


Jaalan mökillä oleva kahvikuppi kukille on riemukas idea!



- Kahvikupin idean löysin Pinterestistä, mutta omani halusin mukimalliseksi. Renkaat eivät ole keskenään kiinni toisissaan. Kahvan tein vanerista ja kiinnitin kulmaraudoilla. Maalasin renkaat spray-maalilla ja tein sabluunalla koristeet. Kahden renkaan välissä on välipohja, joten multaa on vain päällimmäisessä renkaassa.


Pojan firmaan tulee myös radiolinkkipeilejä, joista saa mainioita kukkalaatikoita. Päällystän ne kaakelisilpulla ja teen purkkiin myös jalustan.



Myös kaapelikeloista Anneli on tehnyt monenlaisia pöytiä. Nekin ovat pojan firman jätettäI




 


Anneli työskenteli yli 20 vuotta erityiskoulussa koulunkäynninohjaajana. Nyt hän on ollut pari vuotta työkyvyttömyyseläkeellä.



- Paras kaverini on virkkuukoukku. Se on ollut sitä jo 5-vuotiaasta asti. Aloittaessani virkkaamisen en yleensä vielä tiedä, mitä teen. Idea kypsyy tehdessä. Talvisin virkkaan usein vaatteita, jakkuja ja tunikoita. Viime aikoina on mökille syntynyt erilaisia haltijoita. On saunahaltija, kasvihuonehaltija, sekä erilaisia ovenaukipitäjiä. Laitan virkatun haltijan sisään kiviä tai hiekkaa, niin hyvin pysyy ovi auki.




 


- Olen kuin sairas , jos ei koko ajan ole tekemistä. Ideoita tulee missä milloinkin. En tykkää tehdä mitään suoraan ohjeista, vaan haluan ihan jotain omaa. Idean voin napata jostain, mutta usein niitäkin jostain vain poksahtaa päähän.



Mieheni mielestä oli hassua, että vaimo istuu pahvilaatikossa. Minusta se oli mainio askartelupaikka!


 


Hyvä idea muillekin on tehdä omista käsitöistä muistoksi Ifolor-kuvakirja.


- Toinen on nimeltään Annelin käsityöt, reilu 90 sivua. Ja toinen Annelin tuunaukset reilut 70 sivua. Jää ainakin kuvat joita voin sitten vanhana katsella, Anneli nauraa.


 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Loviisalainen Luru Hirva luo muhevan reheviä naisia keramiikasta

Leiki lumella ja vesiväreillä

Ihaile käsitöitä kodeissa Loviisan Wanhat talot -tapahtumassa 24.-25.8.