Pieksämäkeläisellä pihalla asuu puinen kirahvi

Leila ja Veikko Koukosen talon piha Pieksämäen Jäppilän kirkonkylässä on erikoinen.  93-vuotias Veikko on nimittäin veistänyt sinne 70 puista eläinhahmoa. Pihassa tallustaa kaikenlaisia eläimiä karhusta krokotiiliin.

– Kirahvi ja sen poikanen kiinnostavat erityisesti lapsia. Kirahviemo on 4,75 metriä korkea eli oikean esikuvansa kokoinen. Kokoan eläimet osista ja jätän ne ontoiksi sisältä. Siten veistokset eivät halkeile, sillä puu elää, Veikko kertoo.

Koukosen pihapiirissä on kesäisin avoimet ovet, ja bussilasteittain vieraita käy ihailemassa ja valokuvaamassa eläinveistoksia. Moni ihmettelee, kuinka yli 90-vuotias jaksaa tehdä veistoksia.

–Liikunta ja työnteko pitävät ihmisen virkeänä. Minulla oli aikoinaan puu- ja metallialan yritys, joten työvälineet ovat minulle tuttuja.

Pihalla on kolme tasoa. Alimpana on lampi ja sen rannalla puusta veistettyjä saukkoja, krokotiili, alligaattori, amerikankurki ja uusimpana tulokkaana flamingo.

Lammen voi ylittää Veikon rakentamaa siltaa pitkin. Tiilitalon seinillä roikkuu puisia hevosia, karhuja ja värikkäitä puusta tehtyjä kukkia.

 

 

 

 

 

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Loviisalainen Luru Hirva luo muhevan reheviä naisia keramiikasta

Leiki lumella ja vesiväreillä

Ihaile käsitöitä kodeissa Loviisan Wanhat talot -tapahtumassa 24.-25.8.