Vaivaako kuumuus? Hinkkaako reidet? Katso täältä muutama vinkki.

Suomi kylpee ennen näkemättömässä helteessä juuri nyt heinäkuuussa 2018. Mietin viime kesänä helteessä selviämisen keinoja kuumassa Kazakstanissa ja Portugalissa. Nyt kirjoittelen ajatuksiani blogiksi, tällä hetkellä olen Suomen käsivarressa Kilpisjärvellä, jossa on 30 astetta lämpöä!

Kazkstanin pääkaupungissa Astanassa oli useita viilentäviä suihkulähteitä.

Erään kauppakeskuksen luona niiden läpi pääsi juoksemaan. Oli erityisen vilvoittavaa. 

Kuumassa myös jalat ovat kovilla. Huomasin, että jalkaystävällisin vaihtoehto on laittaa villasukka paljaaseen jalkaan. Vaikka se ajatuksena kuulostaa liian kuumalta. 

Kazakstanin Almatyn kaupungissa on iso Vihreä basaari, josta voi ostaa vaikka mitä. Tässä kangaskaupassa oli jopa vauva kapaloituna kangaspakan päällä. Huomasin siellä monessa paikassa myynnissä huolittelemattomia huivin kokoisia palasia sideharsokangasta. Sain selville, että naiset kastelevat ne märkään veteen ja kietovat päänsä ympärille. 

Viuhka on helteessä aivan  ehdottoman hyvä apuväline. Otan sen käsilaukkuun Suomessakin jo keväällä. Pelastaa monta tilannetta hikisessä bussissa. 

 

 

Tämä kaunis liila puinen viuhka löytyi Lissabonissa turistiliikkeestä. 

 

Toki viileä drinkkikin auttaa kuumassa. Tämä nautittiin Lissabonissa. 

Lissabonissa oli paljon ihan oikeita mammoja istuskelemassa. Näin eräällä kerran pienen vilahduksen pitkälahkeisesta kalsareista ja menin heti paikallisesta kaupasta ostamaan sellaiset.

Mitkään supertyylikkäät nämä eivät ole, mutta estävät uskomattoman hyvin reisien ikävän hinkkaamisen kuumalla. Aika helposti voisi itsekin ommella yksinkertaiset kalsarit vaikka erittäin ohueasta vanhasta puuvillayöpaidasta. 

Kazakstanin huivi auttoi Portugalin kuumuudessa. Sen sai kosteaksi pienelläkin vesimäärällä ja taas pärjäsi vartin verran. Tämä on hiukan  ohuempaa kuin vauvanvaippasideharso, mutta sekin olisi mainio kuumuuden lääkitsijä. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Loviisalainen Luru Hirva luo muhevan reheviä naisia keramiikasta

Leiki lumella ja vesiväreillä

Ihaile käsitöitä kodeissa Loviisan Wanhat talot -tapahtumassa 24.-25.8.