Pauliina Rundgren: Emalikoru on ajattoman tyylikäs

­­Pauliina Rundgren HandiCrafts Shop & Studio on Mikkelin Kenkäveron tyylikkäästi remontoidun vanhan navetan vintillä. Ihanien korujen lisäksi siellä on tarjolla Mikkelin laajin irtoteevalikoima, ja teemaistiaisia joka lauantai. Pieni ryhmä voi tilata itselleen oman korupajankin.

-          Työskentelin aikaisemmin Mikkelin Rantakylässä tylsässä teollisuushallissa. Tänne Kenkäveroon muutin 2011.  Kauniissa ympäristössä on inspiroivaa työskennellä. Ihan ensimmäinen tuotteeni oli sulan mallinen koru, joka on edelleen mallistossa. Yhdistän töissäni kevyttä puuta emaliin, sillä pelkästä emalista tulee helposti liian painava koru. Puu-emali-yhdistelmällä saa näyttävän ison korun, Pauliina kertoo.  

Emaloinnin Pauliina tekee itse, mutta kuparipohjat, puu- ja metalliosat ja pakkaukset teetetään alihankkijoilla Suomessa. Koruemali laitetaan vain jalometallipohjaan eli kuparille, hopealle tai kullalle.

 

Emali sopii mainiosti myös sisustustuotteisiin.  Matti ja Maija -vessankyltit ovat käytännöllisiä ja humoristia. Hyllyt, löylymittarit ja kellot ovat tarpeen joka kodissa. Pauliina toteaa, että parhaat ideat lähtevät tarpeesta.

Pauliinan voi tavata myös designmyyjäisissä ympäri Suomea.

-          Minä järjestän 21.-22.9. jo viidettä kertaa MAD design market -tapahtuman Mikkelissä konserttitalo Mikaelissa. Se kokoaa yhteen kotimaisen muotoilun ja käsityön huippuja ja nousevia tekijöitä. Tarjolla on koruja, asusteita, vaatteita ja keramiikkaa yli 40 kotimaiselta merkiltä. Tapahtuma on muodostunut hyvin suosituksi ja Mikaelin parkkipaikka ei edes riitä kävijämäärille. Järjestän tätä tapahtumaa yhteistyössä valaistussuunnittelija Elisa Hillgenin kanssa.

 

-          Juon paljon teetä, ja minulla meni hermot epäkäytännöllisiin teepalloihin, josta purut tulivat läpi. Aloin valmistaa 10 vuotta sitten emalisia teesiivilöitä, jotka on helppo laittaa minkä tahansa mukin tai kannun päälle. Pienikään teelehti ei tule supertiheästä verkosta läpi. Helppo ja vaivaton ottaa pannun päältä pois. Korkkimateriaali tulee tänne, leikkaamme sen ja muotoilemme. Emalointi ja kokoonpano tehdään täällä, Pauliina kertoo.

Meillä on Mikkelin laajin ja korkeatasoisin teevalikoima. Pakkaamme teet itse, jotka tulevat meille isoissa pakkauksissa.

Myymälässä on teemaistiaisia joka lauantai!

- Kun Mikkelissä oli asuntomessut, lanseerattiin siellä Saimaa-hylly. Muoto tulee siitä, että saaren takaa kurkistaa aina uusi saari. Pulverimaalattu teräs voi olla vaikka ulkona, Pauliina kertoo.

 

Kauppakeskus Stellassa on Pauliinan teos, magneettipuu. Tässä on sama pienempänä.

- Emalista tulee helposti painava, joten yhdistän koruihin ja muihinkin esineisiin kevyttä puuta mukaan. Luonto on inspiraationi, se näkyy tuotteissa. Etsin aina pitkäaikaisia kumppaneita. Uusimpia alihankkijoita on Hauholla puuyritys joka on toiminut jo 60 vuotta, kolmannessa polvessa puusepän yritys.

 

Ihania emalimagneetteja!

 

- Emalointi on aina minun tuotteissani mukana, joskus pääosassa, joskus vain pienessä osassa, Pauliina kertoo. 

On kiehtovaa katsella liikkeen puolelta isosta ikkunasta studiotilaan, kun siellä valmistetaan emalikoruja. Emalointi on harvinainen, tuhansia vuosia vanha käsityötaito. Pauliina Rundgren on jo 20 vuotta taivuttanut perinteisen tekniikan raikkaiksi ja moderneiksi koruiksi.

Vakituisia työntekijöitä on kaksi. Emalointi tehdään itse, mutta muu teetetään alihankkijoilla.

Koruemali laitetaan vaan jalometalleille, joita on kupari, hopea tai kulta.

Tuote on vain muutamia minuutteja uunissa, aika vaihtelee emalin ja tuotteen mukaan.

Pauliina järjestää tilauksesta elämyksellisiä designpajoja ryhmille. Emalikorupajassa pääsee emaloimaan oman korun, avaimenperän tai jääkaappimagneetin. Malli- ja värivaihtoehtoja on runsaasti. Puolitoista tuntia kestävä korupaja maksaa 29 euroa henkilöltä. Materiaalit ja ohjaus sisältyvät hintaan ja uniikin korun saa lähtiessä mukaansa.

 

 

KORUJA, KORUJA, KORUJA! -päivä järjestetään samaan aikaan Kenkäveron Pukeudu suomalaiseen-päivän kanssa 4.5.

- Tuona päivänä valmistamme ihan vain tuota päivää varten lumoavia, näyttäviä, sieviä, hulluttelevia, tyylikkäitä, kokeilevia tai pelkistettyjä koruja. Materiaalit vaihtelevat, jotkut korut ovat uniikkeja yksittäiskappaleita, toiset taas ovat pieniä sarjoja, joista osa saattaa tulla tuotantoon myöhemmin, Pauliina kertoo.

 

Tässä pari esimerkkiä viimevuotisista koruista, joita tehtiin vastaavana päivänä.

- Tänne kannattaa tulla heti aamusta, sillä parhaat kappaleet viedään heti! Pauliina kertoo.

 

Pauliina Rundgren HandiCrafts Shop & Studio on avoinna ympäri vuoden:

ma-pe 10-18

la 10-16                                                                                                                                  

RYHMILLE EMALIKORUPAJA

Korun emalointi omalla designilla. Runsaasti eri vaihtoehtoja. Materiaalit ja ohjaus sisältyvät hintaan.Hinta 29 eur/hlöKesto 1,5 tuntia

AVAIMENPERIÄ JA JÄÄKAAPPIMAGNEETTEJA

Avaimenperän tai magneetin emalointi omalla designilla. Runsaasti eri vaihtoehtoja. Materiaalit ja ohjaus sisältyvät hintaan.Hinta 29 eur/hlöKesto 1,5 tuntia

UNELMIEN DESIGNKORUT

Korujen (2 kpl) tai korusetin emalointi omalla designilla. Runsaasti eri vaihtoehtoja,joista jokainen saa valmistettua upeat korut! Materiaalit ja ohjaus sisältyvät hintaa Hinta 36 eur/hlöKesto 2 tuntia

KUNNIAMERKKIPAJA

Hauskojen kunniamerkkien emalointi eri tarkoituksiin: paras työporukka, tyylikkäimmät daamit tai vaikka uskomattomimmat urheilusaavutukset! Millaiset kunniamerkit teidän porukkanne ansaitsee?Hinta 36 eur/hlöKesto 2 tuntia

Kaikkiin pajoihin on minimiveloitus kuudelta hengeltä. Ryhmän maksimikoko on 15 henkilöä.

 

 

Suunnittelemme ja valmistamme ihan vain KORUJA KORUJA KORUJA! -päivää varten lumoavia, näyttäviä, sieviä, hulluttelevia, tyylikkäitä, kokeilevia, pelkistettyjä jne jne koruja. Materiaalit vaihtelevat ja jotkut korut ovat värikkäitä, toiset taas yksivärisiä. Jotkut korut ovat uniikkeja yksittäiskappaleita, toiset taas ovat pieniä sarjoja, joista osa saattaa tulla tuotantoon myöhemmin.

 

 

 

 

 

 

Kommentit

  1. On varmasti tosiaan suuri ero siinä, missä työskentelee. Mies on suunnitellut teräshallia, sillä hän tällä hetkellä vuokraa vanhaa tilaa. Se on lähinnä meidän omaan tuotantoon, josta on hieman myyntiä ulkopuolellekin. Ei jostain syystä nuo kuvat ikävä kyllä lataudu. Kiva idea kuitenkin tuo kunniamerkki.
    https://www.hallipojat.com/rakennuspalvelut

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Loviisalainen Luru Hirva luo muhevan reheviä naisia keramiikasta

Leiki lumella ja vesiväreillä

Ihaile käsitöitä kodeissa Loviisan Wanhat talot -tapahtumassa 24.-25.8.