Muovikanisterista kukkapossuksi ja pullonkorkeista folklore-seinä

Rakastan kierrätyskäsitöitä ja innostun niin ruosteisista lusikoista kuin korvattomista kupeista, mutta muovi materiaalina ei ole vielä sytyttänyt.

Muovisista maitopusseista tehtiin mattoja 1970-luvulla, ja nykyisinkinTyöväenopiston kursseilla sulatetaan muovipusseja ja punotaan niistä koreja ja ommellaan pussukoita. Kekseliästä, joo, mutta ei ole minun juttuni. Muovi tuntuu rumalta ja ”halvalta” materiaalilta.



Kunnes näin www.junk-culture.com-sivuilla venäläisen Olga Kostinan uskomattoman pullonkorkkitalon. Kaukana siperialaisessa kylässä Olga on koristellut puisen talonsa 30 000 pullonkorkilla. Tuloksena on värikäs ja kaunis, lähes folkloretyylinen kuvio! Olga on kiinnittänyt korkit seinään nauloilla.


Venäjällä ei ole aikaisemmin kierrätyskäsitöitä juurikaan näkynyt, vaan siellä on arvotettu enemmän uutta. Viime kesänä yllättäen näin sekä Viipurissa että pienissä kylässä Venäjän Karjalassa kekseliäästi hyödynnettyjä muovisia vesipulloja.



Tämä söpö vaaleanpunainen possu isoine korvineen on kuin luotu kukkapurkiksi. Ja materiaalina on pinkiksi maalattu arkinen vesikanisteri!



Muovisista vesipullojen pohjista ei uskoisi saavan mitään kaunista aikaiseksi. Mutta jotain jännää kauneutta on näissä ”muovikaakeleissa”, joita kuvasin viipurilaisen puutarhan poluilla. Toki muovikaakeleilla on mukavampi kävellä kuin multaisella polulla.



Kuittisen kylässä Aunuksen Karjalassa näin myös hauskasti maalatut vanhat tynnyrit.



Maalattuja autonrenkaita on Venäjällä käytetty pitkään kukkapenkeissä. Niissä ei värejä säästellä.



Karjalaisen pikkukylän pihalla ruskeista muovipulloista oli kehitetty ”palmun varsi”, ihan uskomatonta! Portin päällä olevat ”kielot” on tehty nekin leikkelemällä muovitölkkejä.



Muovitörpöillä voi myös suojata aidan teräviä kohtia. Myönnän, että muovistakin voi saada kiinnostavaa ja jopa kaunista kierrätysmateriaalia.


www.junk-culture.com


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Loviisalainen Luru Hirva luo muhevan reheviä naisia keramiikasta

Leiki lumella ja vesiväreillä

Tee pääsiäiseksi paperimunat - tarviset vain ilmapallon, sokerivettä ja vessapaperia