Näin teet itse nilkka- ja rannepainot

Oletko koskaan ajatellut, että liikuntaa tehostavat nilkka- ja rannepainot voisi ommella itsekin? Minulle ei ole koskaan tullut mieleenkään, mutta helsinkiläinen opiskelija Eerika Flinkkilä, 20, päätti ommella koko voimistelujoukkueelle nilkka- ja rannepainot.



Se ei tahtia haitannut, että hän oli ommellut viimeksi ala-asteen käsityötunnilla.


– Tiesin, että saan käsityönopettaja-äitini helposti projektiin mukaan. Ja kankaita ja tilpehöörejäkin löytyy kotoa vaikka kuinka.


Eerika toimii vapaa-aikanaan voimistelu- ja urheiluseura Elisen Team Piruetin apuvalmentajana. Joukkueella on 4–5 harjoitukset viikossa. Lisäksi on viikonloppuleirejä, tehopäiviä ja kisaviikonloppuja.


Nilkkapainoista lisävastusta


Joukkueessa on 14 voimistelijaa, iältään tytöt ovat 11-13 -vuotiaita.


– Mietimme valmentajaparini kanssa syksyllä, että olisi kiva tehdä itse joululahjat valmennettavillemme. Nilkkapainot pitäisi jokaisen joka tapauksessa hankkia treeniin piakkoin, joten ajateltiin niiden olevan hyödyllinen lahja.


Voimistelussa nilkka- ja rannepainoja käytetään erilaisissa harjoitteissa antamaan lisävastusta ja siten vahvistamaan lihasvoimaa liikkeissä.


Eerika tähtäsi 28 puolen kilon nilkka/rannepainon ompelemiseen, jotta jokainen tyttö saisi setin. Äidin aarrearkuista löytyi painoihin punaista enstex-kangasta ja sisäpussivärkkejä, mutta hiekkaa Eerika kävi ostamassa 25 kilon säkin Bauhausista.



Sarjatyö helpottaa kovasti


– Se maksoi 4,90 euroa. Tarranauhat ostin Eurokankaasta, ja sen osuus tuli maksamaan 21 euroa. Enstex-kangas (2,5  metriä) maksoi 25 euroa. Painoparin hinnaksi tuli neljä euroa. Pikainen googlettelu kertoi, että kaupassa pari maksaisi 10–20 euroon.


Ensin Eerika leikkasi äidin ohjeiden mukaan sarjatyönä 28 enstex-palaa kokoon 80 x 15 cm. Siitä tulee pieni lasten koko, johon mahtuu viisi sadan gramman hiekkapussia painoksi.


– Näitä sisäpusseja ompelin 140 kappaletta eli viisi jokaiseen punnukseen. Se oli mukavaa sarjatyötä joulunpyhinä. Sitten kaadoin suppilon avulla jokaiseen sisäpussukkaan 100 grammaa hiekkaa.


Kiehtova konekirjonta


Eerikalla oli myös äidille tehtävä joulunpyhän ratoksi. Hän saisi ommella kiinnitystarrat ja konekirjoa jokaisen tytön nimen painoon!
– Niihin en lähetynyt itse, mutta onneksi äiti innostuu helposti projekteista, Eerika nauraa.





Lopuksi Eerika ompeli hiekkapussit pitkulaiseen enstex-pussukkaan sisään. Koko joukkue sai omat painot!


– Luulen heidän ilahtuvan tästä lahjasta, Eerika toteaa muutaman päivän projektin jälkeen.


 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Loviisalainen Luru Hirva luo muhevan reheviä naisia keramiikasta

Leiki lumella ja vesiväreillä

Tee pääsiäiseksi paperimunat - tarviset vain ilmapallon, sokerivettä ja vessapaperia