Osta nappeja edullisesti kauhakaupalla

Napit ovat hyvin inspiroiva materiaali, sillä ne ovat kauniita, eri kokoisia, tuntuisia ja näköisiä. Vanhoilla napeilla on aina oma tarinansa: ne on poistettu rakkaasta vanhasta mutta kuluneesta vaatteesta tai ehkä napit ovat perintöä rakkaalta mummolta. Moni leikkaa huolellisesti kaikista vaatteista varanapitkin pois pahan päivän varalle.

Minä ryntään aina markkinoilla ja kirpputoreilla sellaisten myyjien pöytään, jolla on aitoja vanhoja nappeja alkuperäispakkauksissaan. Usein taustalla on vanhan tädin tai anopin perintö, esimerkiksi lyhyttavaraliikkeen varasto. Ennen naiset säilyttivät kaikki napit, koska vaatteista leikattiin tietenkin matonkuteita.

Minulla on paljon nappeja ja jo käden upottaminen nappilaatikon syvyyksiin on hyvin terapeuttista. Olen ommellut monta syntymäpäiväkorttia napeista. Kun ompelee vaikkapa 50 erilaista nappia kankaalle ja kiinnittää sen korttiin, on todella ajatellut päivänsankaria. Nappikortti on hyvin persoonallinen.

 

Napeista saa myös mainioita rintakoruja, kun niitä ompelee hiukan limittäin toistensa päällekin kankaiselle rossipohjalle.

Ystäväni virkkaa aivan ihania avainauhoja ja nappikaulakoruja pienistä napeista. Sopivien nappien ja väriyhdistelmien kokeileminen on luovaa ja terapauttista. Yhteen avainnauhaan menee noin 60 nappia. Tästä saankin hyvän aasinsillan siihen, että nappiaskartelija haluaisi ostaa niitä kilokaupalla ja tietysti edullisesti. Sellaisia paikkoja vain ei ole helppo löytää. Jopa kirpputorilla saatetaan pyytää euroa kymmenestä pienestä paidannapista.

Siksi innostuin valtavasti lukiessani facebookista lahtelaisesta kangaskauppa Wexlerissä, jossa napit myydään eurolla kauha -hintaa. Olin lähdössä Lahteen käymään muissa asioissa ja raivasin aikataulussa tilaa myös nappikaupalle. Ja mikä paratiisii se liike olikaan! Iso tila, paljon kankaita, nappeja ja tilpehöörejä rönsyvään ja rouheaan tyyliin. Aito käsityöfriikki ei tykkää minimalistisen siististä puodista, vaan pitää saada penkoa ja kokea löytämisen iloa. Edullisesti, tietenkin.

Mikä harmi oli kuulla, että kangaskauppias Erica Wexler lopettaa liikkeensä. Se on auki vielä noin kuukauden ajan.
- Nyt on aika myöntää, että rahkeeni eivät riitä pyörittämään tätä rumbaa yksin. Olen antanut kaikkeni kaupalle ja laiminlyönyt itseni, terveyteni ja oman elämäni. Viisi lastani ovat tukeneet mahtavasti koko ajan, mutta olemme jo siirtyneet hallitsemattoman kaaoksen puolelle. Luopumisen tuska on valtava, sillä olen nauttinut työstäni, asiakkaista ja mukavasta ilmapiiristä. Lahteen avataan pian uudenlainen kangaskauppa, ja minä pääsen sinne onneksi töihin.

Ikävä juttu, että näin kiva kauppa lopettaa. Mutta hyvä juttu  harrastajille on se, että kaikki myydään ulos tosi halvalla. Minä ostin monta metriä 140 cm leveää pellavaa lakanoita varten 7 euron metrihintaan. Samalla hinnalla olen ostanut pellavaa Viipurista.

Myös nappeihin tuli valtava himo ja ostin avainnauhoja tekevälle ystävälleni monta pussillista eri värisiä nappeja. Onneksi en juuri nyt innostu ompelusta, sillä muuten olisin tullut hulluksi halvoista tilkkutyö- ja flanellikankaista. Kaikki kuvioflanellit ja kuviotirkoot myydään nimittäin viiden euron metrihintaan.

Kaipaan suuresti tämän tyyppisiä kangaskauppoja, jotka ovat runsaita mutta eivät liian hienoja. Helsingistä ja pääkaupunkiseudulta niitä ei löydy lainkaan. Paljastakaa parhaat kangas- ja lankakaupat ympäri Suomea.

Löysin myös itselleni uuden, kiinnostavan raaka-aineen: eriväriset vetoketjun vetimet. Niistä saisi hienoja kaulakoruja. Koska Wexlerillä myydään kaiken värisiä metrivetoketjua (mainiota materiaalia rintarosseihin) on tarjolla myös niihin sopivia vetimiä. Tällä hetkellä yksi vedin maksaa 30 senttiä, mutta suurostajat voivat kuulemma neuvotella hinnoista.

www.kangaskauppawexler.fi

Sarvikatu 7
15950 Lahti

Yhteydenotot sähköpostilla tai Facebookin kautta. Tuotteita myös lähetetään.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Loviisalainen Luru Hirva luo muhevan reheviä naisia keramiikasta

Leiki lumella ja vesiväreillä

Tee pääsiäiseksi paperimunat - tarviset vain ilmapallon, sokerivettä ja vessapaperia