Kuvaa käsityösi kiinnostavasti - tässä monta hyvää vinkkiä

Facebookin käsityöpalstoilla näkee useita ihania, kauniisti kuvattuja käsitöitä. Toisaalta paljon on myös kuvia, jotka on pikaisesti napattu täyden työpöydän kulmalla puolipimeässä. Silloin käsityö ei tietenkään ole kovin edustavasti esillä.
Muutamilla pienillä vinkeillä saat kuvistasi näyttävämpiä, ja silloin ne kiinnostavat muitakin enemmän. Anna omalle käsityölle kuuluva arvo myös kuvassa.

 

1. Järjestä tausta selkeäksi.

 


Älä kuvaa virkattua pehmolelua tiskipöydän nurkalla likaisten astioiden edessä, vaan nosta se vaikka valkoiselle paperille tai pöytäliinalle.


 

Turkulainen Tuula Kyrölä, kuvasi muurausnarusta virkkaamansa värikkään kesäkassin yksinkertaisesti valkoisella alustalla. Vaikutus on tehokas ja selkeä.


Pieksämäkeläinen Mona Tiirikainen haaveili pitkään toiminimestä ja lopulta perusti sen. Hän sai nämä suloiset huovutetut vauvantossut myyntiin paikalliseen Taito Shop -myymälän. Kuva on selkeä, ulkona lumen päällä kuvattuna niiden lämmittävyys vain korostuu.
Lestijärveläinen Susanna Kuorikoski ompelee paljon itselleen ja kolmelle lapselleen. Pikkutytön mekko kuvattuna henkarissa vanhan tuolin edustalla on selkeä ja ajateltu. Tausta on rauhallinen mutta kiinnostava.

 

 

2. Suosi luonnonvaloa.

 


Vie käsityö ulos kuvattavaksi. Vaikka se tuntuisi vaivalloiselta, se maksaa vaivan. Tulos on aina parempi kuin salamalla otettu kuva sisällä. Usein saa myös kiinnostavan taustan: nurmikko, lumi, taivas tai vaikkapa syksyinen maisema.


Kemiläinen Raija Kehusmaa harrastaa sekä tilkkutöitä että valokuvaamista yhdessä miehensä kanssa. Tilkkupeitto on kuvattu upeasti aurinkoisena talvipäivänä Kuivaniemen mökillä.

 

Tämä on ammattikuvaaja Piia Inbergin otos pienen Elmo-pojan neuleesta. Tämä oli ET-lehdessä, mutta vinkki on hyvä harrastelijoillekin: metsä on mainio kuvauspaikka. 

 


Syksyinen luonto on upea kuvaustausta lapsen vaatteelle. Ja vaate on aina kivemman näköinen päällä kuin vaikka alustalla. Kuvaaja ja tekijä on Susanna Kuorikoski.


Minä, tämän blogin kirjoittaja, käyn joka kesä Kankaanpäässä käsityökurssilla. Siellä tulee aina himo kuvata omia tuotoksiaan. Odotan usein ilta-aurinkoa ja lähden kuvaamaan niitä silloin ulos. Kierrätyskurssilla tehtyt ovikranssit näyttävät hauskoilta kiven päällä, takana järvi.


Ähtäriläinen Leena Mäenpää toteaa, ettei ole koskaan opetellut maalaamaan, joten taulutkin täytyy virkata. Upean taulun koko on 120x55cm. Se on virkattu jämälangoista koukulla 2,5, pelkkää pylvästä ja kiinteää silmukkaa. Kannatti viedä ulos kuvattavaksi, sillä luonnonvalo ja kuivat oksat taustalla korostavat työn värikkyyttä ja taidokkuutta.

 

 

3. Ota söpö "assistentti" kuvaan mukaan

 

 


Mikään ei innosta yhtä paljon kuin vauva tai lemmikki kuvassa. Esimerkiksi lempääläisen Mirjam Virran vauvapeitto sai aivan valtavasti tykkäyksiä facebookin käsityöryhmässä. Ei ihme, sillä kuukauden ikäisen Vipsuksi kutsutun vauvan paljaat varpaat ovat syötävän suloiset. Jos peitto olisi kuvattu tylsästi sileänä vaikka lattialla, ei se olisi lainkaan yhtä koskettava.

Ronja Anttila lisäsi neulontaryhmään hauskan kuva koirasta lankakerä suussa. Tässä on käsityön aloittamisen hauska tunnelma.

 

 

4. Rajaa kuvaa reilusti, uskalla mennä lähelle

 

 

Aina ei tarvitse näyttää koko peittoa tai käsityötä. Mene rohkeasti tarpeeksi lähelle. Kuvasin Elmon pampulapeittoa vain kulmasta. Se riittää.



Akaalaisen Johanna Nuorelan  Ihan oikea -blogissa oli yksinkertainen ja hauska kuva. Ei tarvitse kuvata koko peittoa, vaan osakin riittää. Silloin sen rakennekin näkyy paremmin.


 

5. Valitse yllätyksellinen kuvauspaikka

 


Tuija Oksa kuvasi piirakan lämmittimen autossa. Se saa heti hymyn huulille, sillä moni muukin muistaa autokäsityön tärkeän merkityksen matkalla!

 

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Loviisalainen Luru Hirva luo muhevan reheviä naisia keramiikasta

Leiki lumella ja vesiväreillä

Tee pääsiäiseksi paperimunat - tarviset vain ilmapallon, sokerivettä ja vessapaperia