Loviisan kaupunki lahjoittaa söpön nutun syntyville vauvoille

Loviisan kaupunki on vuodesta 2010 lähtien lahjoittanut kaikille syntyville loviisalaisvauvoille yksilöllisen, käsintehdyn vauvanutun. Loviisalainen artesaani ja valokuvataiteilija Virpi Lehtinen on suunnitellut ja ommellut kaikki nutut. Ne tehdään osin kaupunkilaisten lahjoittamista kierrätetyistä tyynyliinoista ja lakanoista, osin Virpin hamstraamista ihanista kierrätyskankaista. Nutut jaetaan perheille neuvolan kautta vauvan syntymän jälkeen.

Nuttuprojekti on saanut myös valtakunnallista huomiota, sillä vuonna 2012 kaupunki sai kuntamarkkinoinnin SM-kilpailuissa kolmannen palkinnon Vuoden markkinointituote -sarjassa Loviisa Baby -konseptilla.Loviisalaiseen perheeseen on syntynyt kaksi viikkoa sitten vauva. Tässä kuvassa on hänen nuttunsa ja isonsiskon pari vuotta sitten saama nuttu.Marianne Laakson ja Tomas Starckin kaksiviikkoista vauvaa kutsutaan nimillä Vauva, Söpis, Kirppu ja Pikkusisko.

- Vuoden ja kahdeksan kuukauden ikäinen Ronja on aivan ihana isosisko. Hän rientää heti hoitamaan, jos vauva itkee, Marianne Laakso kertoo.

Marianne tiesi jo odottaa nuttua neuvolakäynnillä. Molempien tyttöjen nutut päätyvät seinäkoristeeksi. Ne ovat Mariannen mielestä niin söpöjä, että ovat parhaimmillaan muistoina.
Tämä 70-luvun kietaisunutun tyylinen Loviisa Baby -nuttu on syntynyt pitkän prosessin tuloksena. Valokuvaaja ja ompelija-artesaani Virpi Lehtinen on aina tehnyt paljon tilkkutöitä. Joitain vuosia sitten hän teki värikkäistä kierrätyskankaista ison tilkkuteltan Ikean katosta roikkuvan hyttysverkon pohjaan.

- Se kiersi monissa päiväkodeissa viihdyttämässä lapsia enkä edes tiedä, missä se on nyt, Virpi nauraa.

Kerran Virpi halusi kokeilla ommella pientä 0-4 kuukauden ikäiselle vauvalle sopivaa japanilaishenkistä kietaisunuttua.

- Tein niitä 40 ja kokosin niistä näyttelyn viestintätoimisto Creative Peakin näyteikkunaan. Ne olivat siinä kuin kuin japanilaiset minikimonot.

Creative Peakissa innostuttiin ideoimaan kaikille loviisalaisille vauvoille jaettavaa nuttua. Nyt sitä jaetaan jo yhdeksättä vuotta.
- Halusin nuttupaketista ihanan pienen, selkeän, kauniin ja hauraan. Vanhoissa saduissa on pieniä paketteja, jotka prinsessa avaa ja niistä ilmestyykin ihania pukuja.Nuttupaketit ovat todella tyylikkäitä.Virpi kertoo innostuvansa kankaista. Hän voi leikellä ja sommitella nuttuja pitkään.

-Saatan sekoittaa lopuksi kaikki palat ja aloitan taas alusta. Inspiroidun näissä tilkkutyötekniikoista. Nutuissa on vuori, mutta niitä ei ole tarkoitettu käytettävän kaksipuolisina. Tämä on kaupungin lahja vauvoille, ja ihanimman palautteen saa tietysti neuvolan terveydenhoitaja, joka antaa nutun uudelle asukkaalle.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ompele persoonallinen kaulapanta koiralle

Leiki lumella ja vesiväreillä

Loviisalainen Luru Hirva luo muhevan reheviä naisia keramiikasta