Loviisalainen Luru Hirva luo muhevan reheviä naisia keramiikasta

 

 

Luru Hirva on tuonut valloittavan kokoelman uusinta taidettaan Galleria Theodoriin Loviisaan. Pöytätasoilla istuu hurmaavannäköisiä naispatsaita. On reiteviä naisia ja luikkuja neitokaisia, ihan niin kuin meissä naisissakin on eri muotoisia.Naispatsaiden lisäksi näyttelyssä lintuakvarelleja, eri väreissä loistavia keraamisia kuoriaisia ja upeita lasitöitä.
Luru ehtii paljon muutakin, sillä aloitti muutama kuukausi sitten projektipäällikkönä Loviisan Wanhoissa taloissa. Hän itsekin asuu 120 vuot­ta van­has­sa ta­los­sa, jon­ka hän on yh­des­sä puo­li­son­sa Masa Kar­hu­lan kans­sa kun­nos­ta­nut. He muut­ti­vat Hel­sin­gis­tä Lo­vii­saan vuon­na 2013. Heidän hurmaava taidepuutarha Kerttulansa oli auki avoimet puutarhat -tapahtumassa. 


Loviisan Wanhat talot -tapahtumassa on avoinna 39 superihanaa yli satavuotiasta kotia. Loviisassa on samana viikonloppuna myös valtavasti kiinnostavia oheistapahtumia keräilymessuista konsertteihin. Se on koko perheen mukava viikonloppukohde.

Luru poimii pyynnöstäni runsaasta tarjonnasta kolme kiinnostavaa kotia.
Smeds hemma on 1700-luvulla rakennettu Ruotsin armeijan everstiluutnantin puustelli. 

- Vastaavia rakannuksia on Suomessa luultavasti vain kolme.  Aivan huikea koti, jolla on paljon historiaa takanaa ja monta tarinaa kerrottavana. Ehdottomasti kokemisen arvoinen.

 Lilla Ljuva on telkkariohjelmassa Suomen kolmanneksi kauneimmaksi valittu koti. Ihana pikkuinen koti täynnä hurmaavia yksityiskohtia, jännittäviä sisustusratkaisuja sekä kaunista hulluttelua. 

- Emäntä Nina Wiklund on mielestäni maailman sydämellisin ihminen. Talo ja sen emäntä pursuavat hyvää mieltä.  


- Kuninkaanlampi eli Olga ja Markku Pulkkinen ihana koti on tulvillaan kauneutta ja vieraanvaraisuutta. Kuninkaanlammessa on myös aivan hurmaava puutarha ja suloinen pihapuoti, josta voi tehdä ihania sisustuslöytöjä, Luru toteaa.


Menovinkit!Luru Hirvan Sykli-näyttely galleria Theodorissa 17.8. asti ma-pe 12-17 ja la 11-15. Mariankatu 21, 07900 Loviisa

Lo­vii­san Wan­hat Ta­lot -ta­pah­tu­ma  24.–25. elo­kuu­ta. Talokohteet ovat avoinna la-su klo 10-17. Rannekkeen hinta on 18 euroa, ja se on voimassa koko viikonlopun.  


www.loviisanwanhattalot.fi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ompele persoonallinen kaulapanta koiralle

Leiki lumella ja vesiväreillä