Itse tehty kortti vie lämpimät ajatukset saajalleen

Olen aina tykännyt askarrella itse kortteja. Oikeastaan aina teen ne kierrätysmateriaalista, sillä valmiit pohjat, tarrat ja skräppäysjutut eivät innosta minua. Aloituskuvan kiitoskortit tein tyttäreni ylioppilasjuhlissa käyneille. Teen aina silloin tällöin itse käsintehtyä paperia isoa kasan. Näissä kiitoskorteissa ompelin koneella valokuvan käsintehdylle paperille. Niistä tuli oikein somat ja taatusti persoonalliset.

Maitotölkkien lehmät ovat mielestäni tosi söpöjä. Itsellä ei maitoa kulu paljoa, mutta äitini säästää minulle mansikinkuvat. Painan niihin reiät naskalin avulla styroksin päällä ja ompelen korttipohjaan. Ihanan rentouttavaa ompelutyötä telkkaria katsellessa!

Kun lehmän taakse laittaa saman sävyisen paperinpalan niin kortti näyttää ihan uudelta.

 

Minut kutsuttiin juhliin, joissa skoolattiin sekä ylioppilaalle että ammattiin valmistuvalle. Värkkäsin molemmille hattukortin kangaspalasista, napista ja pahvista.

Käytetyt postimerkit ovat kivan näköisiä kortissa. Uutta ilmettä saa sillä, jos laittaa vain erilaisia merkkejä, tai yhtä samaa kortin täyteen. Vanhasta kirjasta revitty sivu ja yksi postimerkki on yksinkertaisuudessaan kiva. Sydänkortti on tehty niin, että kun värjäyskurssilla jäi maalinjämää käyttämättä niin sudin ne kaikki kankaalle sydämiksi. Kirjoin sydäntä yksinkertaisilla pistoilla ja ompelin koko hoidon korttipohjaan.

 

Hääparille täytyy tietenkin väsätä silinteri ja huntu -kortti.

Kaksosvauvojen äiti sai tossukortin.

Näitä kortteja oli tosi hauskaa väkertää. Leikkasin vanhasta kirjasta pyörylöitä, jotka ompelin kuvan mukaisesti korttipohjaan. Muistaakseni tässä oli kymmenkunta pyörylää. Ompelin ensin koko satsin läpi yhden sauman ylhäältä alas, ja sitten alimmasta pyörylästä koko hoito korttiin.

 

Mainoksista, lehdistä ja elintarvikepakkauksista voi leikata mielenkiintoisen näköisiä palloja. Niistä voi tehdä vaikka ilmapallokortin!

Enkelipostimerkki on mainio teema vaikkapa joulukorteissa.

Korttipohjia ja pahvejakaan  ei välttämättä tarvitse ostaa. Hyödynnä erilaisia pakkauksia. Monissa pussilakanoissa esimerkiksi on hyvä pahvi kovikkeena. Minä ratsaan aina työpaikan pahviroskiksen ja otan sieltä mielenkiintoiset itselleni. Myös marketeissa on usein esimerkiksi talouspaperien alla kivaa harmaata ohutta pahvia, joka menee roskiin.

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Loviisalainen Luru Hirva luo muhevan reheviä naisia keramiikasta

Leiki lumella ja vesiväreillä

Tee pääsiäiseksi paperimunat - tarviset vain ilmapallon, sokerivettä ja vessapaperia