Maistiaisia Tallinnan ihanilta käsityömessuilta

Minä piipahdin Tallinnan Käsityömessuilla 13.-15.4. Sisäänpääsy oli ilmainen ja esillä oli paljon taidokkaita ja kiinnostavia käsitöitä. Virolaiset osaavat hienosti yhdistää perinteet trendeihin.

Messut olivat paljon pienimuotoisemmat kuin Euroopan suurimmaksi käsityötapahtamaksi kasvaneet Tampereen kädentaitomessut. Tallinnassa oli melko vähän käsityötarvikkeita myynnissä, sillä suurin osa myi valmiita tuotteita.

Itä-Virosta Narvasta tullut Jelena Kolessova oli tehnyt upeita nukkeja.

Jos minulla olisi vielä pieniä tyttöjä, ostaisin näitä kilpailijaksi barbille. Siihen valtavaan vaivaan nähden, mitä näiden näpertäminen on, hinta on halpa. Vain 38 euroa.

Nämä supersuloiset ompelukoneet ovat Jelenan tekemiä neulatyynyjä. Ihania! Ostin yhden itselleni 6 eurolla, vaikka en varmaan raaski käyttää sitä neulatyynynä.

Firma nimeltä Keerukoda valmistaa äidin ja tyttären voimin salsahametyyppisiä hameita virolaisista kansallispukukankaista. Tuotteita on myynnissä Maarja-Magdaleena Gildissä Pärnussa. Lisätietoja netistä www.keerukoda.ee.

Kankaiden päästä Keerukodan tytöt tekevät näppärästi laukkuja.

Taiteilijanimeä Hr. Savi käyttävä herrasmies tekee puusta upeita kulhoja. Ne eivät olleet edes kalliita, tämäkin maksoi vain 30 euroa. Lisää kuvia hänen töistään löytyy Facebookista/ Hr Savi.

Mariliis Siigart tekee koruja, joiden kuviomaailma on eestiläisistä kansallispuvuista. Perinteet yhdistyvät nykyaikaan hienosti. Lisätietoja www.kingibutiik.ee.

Lähes jokaisella Viron paikkakunnalla on oma kansallispukunsa.

Muhun saarelta kotoisin oleva Velli Saabas kutoo ihania Muhun perinnekankaita ja ompelee niistä hameita.

Metri tätä ihanaa oranssia kangasta maksaa 90 euroa. Lisätietoja www.muhukasitoo.ee

 

Seuraavat Tallinnan Käsityömessut järjestetään 5.-7. lokakuuta ja 7. - 9. joulukuuta 2018 Tallinnan Laulukentällä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Loviisalainen Luru Hirva luo muhevan reheviä naisia keramiikasta

Leiki lumella ja vesiväreillä

Ihaile käsitöitä kodeissa Loviisan Wanhat talot -tapahtumassa 24.-25.8.